Friday, September 6, 2013

"Кратък" наръчник в няколко части (част трета)

Интро Диета

Тук ще се опитам да изложа възможно най-подробно всички стъпки на интро диетата на база личен опит. Същественото за този етап е, да спазвате интро-то за поне 2-5 дни преди да преминете на следващите етапи от диетата. Ако увеличите дните, ще се чувствате крайно отпаднали и ще ви втръсне постоянно да ядете едни и същи неща. Това не е необходимо, тъй като целта на интро етапа е да "уморим от глад" патогените и да пречистим системата си, преди да продължим нататък.

На кой ден (от пределените средно 2 до 5) от интрото искате да преминете към първия етап на диетата, е лично решение. Ръководете се по тялото си. Ако симптомите на отмиране
(които в случая са добри симптоми и са вследствие рязкото измиране на патогените, но за тях малко по-късно) затихват и изхожданията на ден са започнали да намаляват, това е знак, че е време да преминете към следващия етап. В случай че състоянието ви е по-тежко и симтомите са на лице по-дълго време, е добре да останете на интро диетата за пет дни, което беше и моят случай.

Да обобщя: спазвайте интро диетата 2-3 дни. Ако решите, че сте по-тежък случай, останете на този етап 5 дни, но не повече от 5, след което преминете към първия етап от диетата. 

Етапите може да разгледате на страницата на pecanbread.com. Аз ще публикувам някои рецепти от него, онези, които лично съм изпробвала и които все още ползвам.

Ако се чувствате стабилни по отношение на състоянието си и сте уверени в добавянето на нови храни към диетата, не е задължително да спазвате всички фази.

Аз започнах диетата след едноседмична криза и посещение в спешното отделение и за това реших да градирам поемането на разнообразни храни, предид това колко щадящи стомаха са и дали са лесни за храносмилане.

Тъй като млечните продукти, често дават негативни реакции при хора със стомашно-чревни проблеми, е добре в началото да се избягват. Отново личен избор. В книгата си, Илейн Готшал съветва да се приемат домашно приготвено кисело мляко и извара още при основната диета. Изборът си остава за вас.

Следва Изпълнение на Интро диетата, няколко основни рецепти.

No comments:

Post a Comment