Saturday, September 28, 2013

Candida Albicans (Кандида)- връзка със стомашно-чревните заболявания. Безплатен и лесен за изпълнение в домашни условия тест


   



Кандидата  е част от стомашната ни флора, но дори и при най-малкия дисбаланс, дори само една от гъбичките да нарастне драстично и да излезе извън контрол, започва да отделя токсични отпадъци. Именно тези токсини причиняват алергичните реакции в телата ни. С течение на времето гъбичките се просмукват от лигавицата на чревния тракт и преминават в стомаха, след което се придвижват нагоре по хранопровода и накрая стигат до устата. Често, в зависимост от количеството им, може да се стигне до облагане от вътрешната срана на устата или по езика.

Съществуват много блести и здравословни проблеми, които се свързват с наличието на гъбична инфекция в тялото. Симптомите включват болки в ставите и мускулите, проблемна кожа, симптоми подобни на тези при грип, болезнени инфекции на половите органи. Често е свързана и със стомашно-чревни заболявания, колити, пропускливи черва. Не е изключено, ако страдате от едно от последните изброени, да установите, че имате и гъбични проблеми.

Ако имате съмнение за кандида, ето един лесен и, най-важното, безплатен тест, който можете да изпълните в домашни условия.

Методът служи само за да установи проблема.* Тъй като има много видове кандида, няма да можете да разберете какъв е вашият, но поне ще знаете, че има наличен дисбаланс в организма ви и ще предприемете правилни мерки.

Сутрин, веднага след ставане от сън, преди още да сте си измили зъбите, съберете малко слюнка и я изплюйте в стъклена чаша с вода. През следващите 1-30 мин. наблюдавайте чашата. Понякога отнема по-дълго време, за да се установи резултата. Зависи от това до каква степен канидата е "превзела" организма ви. Колкото по-слабо доминира над нормалната флора, толкова по-бавен ще бъде и процеса. Кандидата е по-тежка от слюнката ви и за това колкото повече гъбички, толкова по-бързо ще започнете да виждате резултата.

Ако от слюнката ви започнат да се спускат пипала като на медуза, или/и ако водата се размъти от плуващи прашинки, или/и слюнката просто се утаи на дъното като мътен облак, най-вероятно имате повече кандида в организма си.

Слюнка от здрав организъм би трябвало да остане на повърхността на водата и по-късно да се разсее.

Може да сложите чаша с вода на нощното си шкафче, за да си напомните на сутринта, че тестът е първото нещо, което трябва да направите.

* Този метод не трябва да се приема за водещ и единстен начин да се установи превес на бактерията в организма. Никой тест проведен в домашни условия не може да замени тест в лаборатория и консултация с лекар.







No comments:

Post a Comment