Monday, October 14, 2013

5и етап

Ако вече сте стигнали до тук, би трябвало да се смята, че сте въвели повечето (ако не всички) позволени продукти. Петият етап не е много по-различен от предния. Плодовете вече може и да не са белени а сушените не трябва да са варени. Със стафидите все още трябва да сте внимателни и да не прекалявате.

Може да консумирате цели ядки, не само парченца, но да са сдъвчени добре.

Правилото за индивидуалността продължава да важи. Ако разстройството не е отшумяло напълно, изобщо не яжте ядки. В периода на въвеждане на храните поетапно, ако сте успели да установите какво ви дразни, го изключете за няколко месеца.

Към фасула се добавят още два вида, които са позволени: black beans и kidney beans. Не забравяйте за 12 часовото накисване преди да го сварите.

Няколко дни след петия етап, ако стомахът е спокоен и изхожданията ви са стабилизирани (Отново  строго индивидуално, някои може да са ходили по 15 пъти на ден до тоалетната и ако вече ходят само по 5, може да считат че имат огромен напредък, за други ситуацията ще бъде съвсем различна. Тук трябва да приложите личната си преценка.), може да опитате от позволените кашкавали/сирена.
Списък по азбучен ред с позволените и забранените храни.

Идеалният вариант на диетата е този, в който след поетапното въвеждане на храните, можете да консумирате всичко от списъка с позволени продукти. Тогава диетата няма да е никак трудна, има толкова много книги с рецепти и няма да усетите липсата на хляб, картофи или ориз.

За съжаление, гореописаното често се постига след доста дълъг период от време, а понякога дори и продукт от позволените се налага да бъде изключен от менюто завинаги.

Ако сте на лекарства, продължавайте да ги приемате по указание. Винаги се консултирайте с гастроентеролога си.











No comments:

Post a Comment