Сладки с фъстъчено масло
За повечето от нас, едно от нещата, което стряска най-много, когато четем за Специфичната Въглехидратна Диета е фактът, че трябва да спрем захарта, шоколада, тортите и обожемой, всички вкусотии. С мисълта за орязване на зърнените продукти свикнах още след първите една-две статии, но сладичкото, ах сладичкото, как да го зарежа?
След като започнах да се оглеждам за рецепти, прехвърлих няколко книги и нещата рязко си дойдоха на мястото. Започнах да визуализирам и десертите.
Вече съм изпробвала няколко, всички са чудесни на вкус. Ето поредната рецепта за едни ужасно лесни и безобрзно вкусни сладки:
1/2 ч.* (чаша) масло
1 ч. фъстъчено масло
1/2 ч мед
1 ч бадемово (или от други ядки) брашно
2 яйца
1/4 ч.л.* сода за хляб
1 ванилия
Оставете маслото на стайна температура да омекне добре и разбийте с миксер.
Добавете фъстъченото масло, а след това и останалите съставки.
С лъжица вземете от сместа и изсипете в тава покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята до 160°Ц (325° Ф) фурна за 10 минути.
Остава да съумеете да се контролирате и да не изядете всички наведнъж. Успех!
*1ч. (Cup) =240 ml
1ч.л. (teaspoon) = 5 ml
Рецептата е от книгата на И.Готшал
No comments:
Post a Comment