Friday, November 22, 2013

Сладки с фъстъчено масло



За повечето от нас, едно от нещата, което стряска най-много, когато четем за Специфичната Въглехидратна Диета е фактът, че трябва да спрем захарта, шоколада, тортите и обожемой, всички вкусотии. С мисълта за орязване на зърнените продукти свикнах още след първите една-две статии, но сладичкото, ах сладичкото, как да го зарежа?

След като започнах да се оглеждам за рецепти, прехвърлих няколко книги и нещата рязко си дойдоха на мястото. Започнах да визуализирам и десертите.

Вече съм изпробвала няколко, всички са чудесни на вкус. Ето поредната рецепта за едни ужасно лесни и безобрзно вкусни сладки:

1/2 ч.* (чаша) масло
1    ч. фъстъчено масло
1/2 ч мед
1    ч бадемово (или от други ядки) брашно
2    яйца
1/4 ч.л.* сода за хляб
1    ванилия

Оставете маслото на стайна температура да омекне добре и разбийте с миксер.

Добавете фъстъченото масло, а след това и останалите съставки. 



С лъжица вземете от сместа и изсипете в тава покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята до 160°Ц (325° Ф) фурна за 10 минути.

Остава да съумеете да се контролирате и да не изядете всички наведнъж. Успех!

*1ч.    (Cup)        =240 ml
  1ч.л. (teaspoon) = 5 ml

Рецептата  е от книгата на И.Готшал













No comments:

Post a Comment